• Stari trg 219, 2380 Slovenj Gradec
  • 040 541 480
  • nadstreskimeh@gmail.com

Nadstreški


Potrebujete nadstrešek?

Kliknite na gumb Povpraševanje, vpišite vaše podatke in kratek opis vaših želja. Z veseljem vam bomo pripravili ponudbo.

Nadstreški - splošna predstavitev

Veter, sneg, dež, led, toča, vsaka vremenska neprilika lahko pusti na našem avtomobilu svoj podpis. V največji meri je garaža tista, ki ščiti avto in ostala prevozna sredstva pred vremenskimi neprilikami. Moderna garaža za avtomobile so vsekakor nadstreški. Njihova poglavitna funkcija je varovanje avtomobila pred vremenskimi vplivi. Nadstreški so lahko izdelani iz različnih vrst materiala, lahko so leseni, aluminijasti, INOX, ali jekleni. Odločitev pri materialu za nadstrešek, je vsekakor v naročniku. Ravno tako pa so lahko nadstreški standardnih ali pa inovativnih oblik. Tako kot vse ostalo, kot na primer različne ograje, fasade, strehe in vse kar je na nekem objektu izpostavljeno, se mora skladati z okolico. To pa velja tudi za nadstreške. Nadstreški pa se lahko uporabljajo še za pokrite terase, piknik prostore… uporabni so tako za javne kot tudi za zasebne površine.
Nadstreški - nadstrešek za več avtomobilov
Različne nadstreške pa lahko uporabljamo tudi v druge namene in ne samo kot pokrito parkirišče za avto. Uporabimo lahko samostojno enoto ali pa modularen način gradnje nadstreškov, kar pomeni da so osnovna enota nadstreški, ki so med samo povezani. Sistem nadstreškov pa je uporaben za večja pokrita parkirišča, javne površine, kot so tržnice, stojnice, letne kuhinje… namenjeni pa so tudi trgovcem, katerih osnovna dejavnost je prodaja avtomobilov. Neprestano grožnjo jim namreč predstavlja tako toča, ki lahko razstavljene avtomobile poškoduje, ravno tako pa zunanjost avtomobila kvari premočno sonce, ki poskrbi za bledenje barve in dež ki pušča umazane sledi na razstavljenih avtomobilih. Z nadstreški, oziroma z njihovo uporabo se lahko trgovci z avtomobili izognejo nenehnemu čiščenju in skrbi pred poškodbami. Ravno tako kot za trgovce, velja to tudi za avtomobile v zasebni lasti, ki so parkirani na domačem dvorišču.

Pri rabi nadstreškov za zasebno rabo, imajo veliko vlogo koristne lastnosti nadstreškov ravno tako pa tudi njihov zunanji videz. Nadstreški imajo varovalno vlogo, z njihovo uporabo se izognemo zamakanju balkonskih tal, v primeru da nad balkonom nimamo nameščene strehe, ter hitremu propadanju balkonske ograje, izognemo pa se tudi nenehni umazaniji na balkonskih tleh in na zunanji opremi. Ravno tako pa lahko zaščitimo zunanje rastline in zunanjo opremo, kot so na klopi, mize, otroška igrala, kolesa… pred poškodbami vse pogostejše toče. Z nastreški prekriti prostori pa niso zaprti prostori, temveč so le do določene mere zaščiteni pred zunanjimi vplivi, saj je v večini primerov zaprta le ena stran in streha.
Nadstreški - nadstrešek z ograjo
Ravno tako lahko z nadstreški pokrijemo letne terase, ali lahko pa pod nadstrešek namestimo klopi in mize in s tem nadgradimo piknik prostor. Pod nadstrešek lahko namestimo tudi letno kuhinjo, s tem pa povečamo udobje zunanjega bivanja in uporabo prostora. Nadstreški se veliko uporabljajo tudi v gostinski dejavnosti, ker omogočajo gostincem uporabo zunanjih prostorov kljub slabemu vremenu. V največji meri pa so različni nadstreški namenjeni za zaščito avtomobilov pred vremenom. S tem ko zaščitimo avtomobile pred vremenskimi vpliv se zaščiti predvsem zunanjost avtomobila, z takšne vrste zaščito preprečujemo rjavenje, podaljšamo sijaj in obstojnost barve, zaščitimo pa avtomobil tudi pred točo…

Pri postavitvi ali gradnji nadstreška temeljev ne potrebujemo, temelji so potrebni samo pri določenih tipih izvedbe nadstreškov. Poleg lastnosti varovanja vozil, povečanja gostinskega ali trgovskega lokala, ter možnosti, da lahko izkoristimo dan na prostem ne glede na padavine, je zelo dobra in ustrezna dobra lastnost, da poleg naštetih pozitivnih lastnosti za njihovo izvedbo ne potrebujemo gradbenega dovoljenja. Slednja pa ima zelo velik vpliv na finance, saj je postavitev garaže neprimerno dražja od nadstreška.

Če zaključimo so nadstreški primerni tako za varovanje avtomobila, tako zasebno kot tudi v poslovne namene in med drugim tudi povečanju gostinskega prostora.

Oglejte si še več nadstreškov na: POVEZAVI v e galerijo.
Nadstreški - nadstrešek poveča zaščiteni prostor